PROJECTES

SOMNIS D'AIGUA (2024)  Concert poètic per a tenor i piano:

Cicle de cançons musicades amb una clara invocació a l'element aigua, primordial per a la vida. Un tribut i un aprofundiment a l'aigua en forma de núvol, riera, alè, escuma, pluja, gota, font, boira, mar...

Durant la proposta fem una profunda i poètica reflexió sobre l'element aigua en tota la seva riquesa i exacta dimensió, com a generadora de paisatge, com a font de vida, capritxosa, necessària, canviant, generosa. Invocarem l'aigua, reflexionarem sobre la seva realitat i ens endinsarem en la seva pròpia sensibilitat, com el que és, un element absolutament imprescindible que cal conèixer i respectar. Una aproximació il·lustrada i poètica a un possible Somni d'Aigua efímer.
 
Música, poemes, dramatúrgia i piano: Paco Viciana
Tenor i rapsode: Eduard Mas
Text introductori: Joan Nogué
Fotografies, vídeos promocionals, disseny, comunicació, imatge visual i veu en off: Anna Bahí
Direcció escènica: Àngel Amieva
Disseny tècnic: Abdon Compta
I amb la supervisió dels poemes de Paco Viciana a càrrec de J.N.Santaeulàlia

L'estrena oficial ha estat l'1 de juny 2024 al Claustre del Monestir de Sant Esteve de Banyoles dins la programació de "É bó, é mel!" en la 46a Exposició de Flors de Banyoles.
 
Amb la col·laboració de l'Ajuntament de Banyoles, De Banyoles i Aigües de Banyoles.
 
 
  
 ONÍRICA és un projecte artístic dividit en tres grans àrees:

 -Espectacle multi-disciplinari
 -Llibre d'artista
 -Cicle de conferències, exposicions, col·loquis i recitals de     poesia.
 

ONÍRICA com a espectacle d’uns 60 minuts de   durada ha estat creat pel pianista i compositor Paco Viciana juntament amb l’artista visual Anna Bahí, inspirant-se en el món dels somnis i la seva relació amb la Natura, amb una selecció de poemes de l’obra “Canigó” d’en Jacint Verdaguer i de “Poema del bosc” d’Alexandre de Riquer, amb la rapsòdia dels poemes a càrrec d’en Lluís Soler, els audiovisuals creats per a l’ocasió de l'Anna Bahí, l'escenografia d'en Jaume Geli, el disseny de llums i so d'en Marc Paneque, la direcció escènica de l'Àngel Amieva i la interpretació d’un servidor al piano d'una selecció de peces de la sèrie pròpia “Música Instantània” juntament amb obres noves i improvisacions en escena.

Però com dèiem, el projecte ONÍRICA també és un Llibre d'artista amb fotografies de l'Anna Bahí i selecció de poemes de l'espectacle i també un cicle de conferències, exposicions, col·loquis i recitals de poesia

L'edició del Llibre d’artista el porta a terme l'editorial MMV que dirigeix la Mia Masgrau.

Per a dur a terme aquest projecte, hem obtingut els ajuts de l'Ajuntament de Banyoles, la Diputació de Girona, els Ajuts Girona CREA de l'Ajuntament de Girona i la Fundació Coromina.

Les estrenes oficials de l'espectacle seran el dissabte 7 d'octubre de 2023 a les 20 h i el diumenge 8 d'octubre de 2023 a les 18 h, totes dues a l'Auditori de l'Ateneu de Banyoles.

 
Fotografies Lluís Serrat