LLIBRE D'ARTISTA ONÍRICA

EL PROJECTE 
Text d'Anna Bahí 

El llibre ONÍRICA forma part d’un projecte artístic provinent d’un espectacle musical i audiovisual, conjuntament amb el compositor i pianista Paco Viciana, on ens endinsem dins un món il·lusori reblert de llum i color, de subtileses, de comunicació constant amb la natura, d’imatges contemplatives i poètiques amb poesia de Jacint Verdaguer i d’Alexandre de Riquer, els nostres dos autors més representatius de la poesia romàntica i modernista.

Onírica, tant en el llibre com en l’espectacle és la mitificació de la natura com a espai sagrat a través del món dels somnis, i és mitjançant la representació d’imatges fotogràfiques d’atmosfera afable i suggerent, mostrada a través d’aquestes pàgines, que es vol retre homenatge a una natura delicada, eterna, harmoniosa, lluminosa, així com ombrívola i poderosa, vivent i conscient de si mateixa.

Un diàleg constant i gairebé desconegut, un món que se’ns torna visible davant nostre, on se’ns invita a ampliar la nostra percepció del que ens envolta, imatges que afavoreixen el desvetllar del somni profund en el qual està immersa la humanitat.

La manifestació que tot és viu encara que no siguem capaços, a primera vista, de percebre-ho o comprendre-ho. Per això ens cal observar, sentir, tocar, respirar i respectar. La natura se’ns mostra en tota la seva excel·lència, ple- na de color, plena de força, esplendorosa i amb una claror mística. El que es pretén no és tan sols fotografiar les formes, les muntanyes, les plantes o els insectes, ans endinsar-nos en aquesta riquesa lumínica, inqüestionable, per recuperar una part nostra adormida.

ONÍRICA, un espectacle on la música ha estat font d'inspiració d’aquestes imatges, i les imatges han estat muses de la posada en escena. Recollides (una part) en aquest llibre, les fotografies tenen un aire transitori, fugitiu, ja que tot en la natura està en constant moviment i canvi. Formes invisibles de cop es tornen visibles, i no en un primer moment a través l’ull humà, sinó mitjançant la percepció, la intuïció, un “estar atent”, estar present. Així és la meva manera de mirar, de fotografiar.VENDA DEL LLIBRE:
I a llibreries de Banyoles i Girona

Onírica
La mitificació de la natura com a espai sagrat a través del món dels somnis 

Primera edició: octubre 2023
© dels textos: Anna Bahí Tarafa
© del pròleg: Tino Soriano
© de la introducció: Joan Nogué
© de les fotografies: de l’autora: Anna Bahí Tarafa
© fons de les fotografíes de portada i pàgina 33: arxiu de la NASA
© del projecte artístic de l’espectacle Onírica: Anna Bahí i Paco Viciana

© d’aquesta edició
EDICIONS MMV
Carrer G, 49 – Pol. Ind. Pont-Xetmar 17844 Cornellà de Terri
972 224 092 – 619 782 654 www.edicionsmmv.cat

Disseny i maquetació: Imma Bussalleu i Mia Masgrau 

Imprès a Impremta Pagès. Anglès.

ISBN: 978-84-09-54621-3 

GI: 1305-2023